Kafe və restoranlarda ofisiant, barmen və mətbəx işçisinə xüsusi geyim - uniforma

Kafe və restoranlarda ofisiant, barmen və mətbəx işçisinə xüsusi geyim-uniforma lazımdırmı?Kafe və restoranlarda ofisiant, barmen və mətbəx işçisinə xüsusi geyim-uniforma lazımdırmı?

Kafe və restoranlarda ofisiant, barmen və mətbəx işçisinə xüsusi geyim - uniforma

İstənilən iaşə obyekti, istər kiçik bir kafe olsun, istərsə də prestijli restoran, sanitar norma və standartlara tabe olmalıdır. Burada personal üçün xüsusi geyim (uniforma) heç nə az rol oynamır. Kafe və restoranlarda ofisiant, barmen və başqa mətbəx işçilərinin xüsusi geyimi – uniformanın olması və xüsusiyyətləri iş geyiminin görünüşünü, üslubunu və materialını müəyyən edən ümumi marka qaydaları ilə tənzimlənməlidir.

Təbii ki, zaldakı ofisiantlar, barmenlər və ya nəzarətçilər kimi işçilərin müəssisənin imicinə uyğun xüsusi geyim forması ola bilər, ancaq mətbəx işçiləri də sanitar normalara amansızcasına riayət etməli və onları təhlükədən qoruyan kombinezon geyinməlidirlər: mətbəx istiliyinin mənfi təsiri, rütubət və qaynar su və ya isti yağ damcılaması təhlükəsi hər zaman vardır.

Kafe və restoranlarda ofisiant, barmen və mətbəx işçilərinə xüsusi geyim – uniforma nə üçün lazımdır?

Restoran işçiləriniz üçün dəbli və keyfiyyətli uniforma brendin önəmli elementi olmaqla yanaşı, həm də restoran və xidmətin yüksək səviyyəsinin göstəricisidir. Ağır təbiətli ziyarətçilər, restoran sahibiin öz brendini tanıtmaq haqqında nə qədər düşündüyünü forma ilə mühakimə edə bilərlər. Restoranınızın gözəl görünməsi üçün uniforma təsadüfi yolla seçilməməlidir – personal üçün geyim müəyyən tələblərə cavab verməlidir: funksionallıq, çəkicilik, üslub və markanın konsepsiyasına uyğunluq.

Digər tərəfdən, uniforma işçiləri nizam-intizama çəkir və restoran işçiləri kifayət qədər böyükdürsə, geyimdəki üslub uyğunsuzluğundan qurtulmağa imkan verir. Müəyyən bir formanın tətbiqi obyektin menecerni ofisiantları, aşpazları və başqa işçiləri necə və nə üçün düzgün geyinmək barədə uzun izahatlardan xilas edəcəkdir.

Ofisiantlar, aşpazlar və personalın başqa işçiləri üçün uniforma necə seçilməlidir?

Personal üçün uniforma seçmək üçün öncə onun dizaynını inkişaf etdirməlisiniz ki, üslub və konsepsiyanın 100 % əks olunması ilə yanaşı, müəyyən funksionallığa və əlbəttə ki, ofisiantlar, aşpazlar, menecerlər və başqa işçilər üçün geyim funksionallığına malik olsun.

Ofisiant Geyimləri

Servis işçiləri ilə mətbəxdə çalışanların geyimi fərqlidir, ancaq ümumi məqamları vurğulamaq lazımdır. Forma iş zamanı narahatlıq yaratmamalı, bədənin nəfəs almasına imkan verməlidir ki, işçi özünü “təzə” hiss etsin, üstəlik, etiket ənənələrinə uyğun olmalıdır (misal üçün, elit restoranlarda ofisiant qızlar üçün qısa ətəklər təqdim etmək yersiz görünəcək).

Aşpaz və başqa mətbəx işçilərin geyimi – uniforması necə olmalıdır?

Mətbəx işçilərinin rahat çalışa bilməsi üçün uniformaların müəyyən bir təsnifat siyahısı var.

Aşpazlar, o cümlədən şirniyyatçılar, çörəkçilər və xəmir qarışdıranlar üçün xüsusi işçi geyimi – bunların hamısı üçün bir uniforma çeşidi var:

  • ağ gödəkçə və ya tunika;
  • şalvar və ya qadınlar üçün dizə qədər ətək;
  • ağ önlük; pambıq papaq, ya da başqa baş örtüyü (yaylığı);
  • dəsmal;
  • sürüşməyən altlıqlı giroskopik ayaqqabılar;
  • əlcəklər və ya qolluqlar.

Çörəkçilər üçün uniforma:

  • sanitar ayaqqabılar;
  • adi paltarın üzərindən geyilən ağ pambıq xalat;
  • ağ qolluqlar, papaq və ya başqa baş örtüyü (yaylığı).

Mətbəxdə xidmətçi işçilər üçün uniforma:

  • sanitar sürüşməyən ayaqqabılar;
  • ağ gödəkçə və ya xalat;
  • su itələyici xüsusiyyətləri olan önlük;
  • şapka və ya başqa baş örtüyü (yaylığı);
  • əlcəklər və ya qolluqlar.

Qabyuyan və avadanlıqların təmizliyinə baxan işçilərin geyim forması:

  • ağ gödəkçə və ya xalat;
  • sürüşməyən ayaqqabılar;
  • baş örtüyü (yaylığı) və ya papaq;
  • sinəni tamamilə örtən rezinləşdirilmiş önlük;
  • rezin əlcəklər.

Yarımfabrikat ət məhsulları istehsalçıları, sümük kəsənlər və ət doğrayanlar üçün uniforma:

  • ağ xalat və ya gödəkçə;
  • xüsusi sürüşməyən dəri ayaqqabılar və ya rezin çəkmələr;
  • önlük, suya davamlı örtük və ya su çəkən qolluqlar;
  • qapaq;
  • əlcəklər, o cümlədən ət doğrayanlar üçün pərçinli qolluqlar;
  • ət doğrayanlar və başqa kəsicilər üçün metal ilə möhkəmləndirilmiş önlük;
  • qoruyucu eynək.

Aşpaz Geyimləri

Leave a Reply

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Oxşar Yazılar